"Pas moi qu'ai fait les voyages,C'est les voyages qui m'ont fait"
Bernard Lavilliers

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 14, 2007

α ρε ζωίτσα

συγκλονιστική η δήλωση της ζωίτσας λάσκαρης:

"εγώ δεν δουλεύω 8ωρο. οι ηθοποιοί μου στο θέατρο δεν έχουν 8ωρο. γιατί αλλιώς θα χαθεί το μεράκι. ο άλλος θα γίνει τεμπέλης."


σύμφωνα με την κυρία ζωίτσα λάσκαρη το να δουλεύεις είναι θέμα που εξαρτάται από το μεράκι σου κι όχι από ανάγκη (βιοποριστικούς λόγους). φυσικά η "κυρία" λάσκαρη ξεχνάει ότι μεγάλο μέρος των εργαζομένων έχει ξεχάσει το 8ωρο και δουλεύει 10ωρα και 12ωρα και μάλιστα ανασφάλιστα.

αλλά όχι.
το να δουλεύεις εξαρτάται από το μεράκι σου.
και φυσικά το να θες να αμείβεσαι για αυτό που παράγεις είναι παράλογο.
γιατί;
γιατί είναι μεράκι φυσικά...

3 σχόλια:

ggk είπε...

Είμαστε σίγουροι ότι οι ηθοποιοί της Λάσκαρη είναι ανασφάλιστοι;
Είμαι κατά τις εργατικής εκμετάλλευσης γιατί την έχω ζήσει και εγώ αλλά θα συμφωνήσω ότι η εργασία απαιτεί μεράκι. Τα χρήματα που χρειαζόμαστε μπορούμε να τα βγάλουμε μέσα από έναν τομέα που μας αρέσει.
Κάτι άλλο όμως που έχει σημασία είναι ότι η Ζωή Λάσκαρη αναφέρεται σε ηθοποιούς και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία. Οι ηθοποιοί όντως το κάνουν από μεράκι γιατί άμα περίμεναν να βγάλουν χρήματα από αυτό άστα να πάνε. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ηθοποιός που εργάζεται για το 8ωρο. Το μόνο που δεν πρέπει να γίνεται είναι να στερούνται τα εργατικά τους δικαιώματα.

cortlinux είπε...

δεν διαφωνώ στο να αγαπάς την δουλειά σου. αλλά ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίο δουλεύεις είναι η ανάγκη της επιβίωσης. δεν γίνεται γιατί απλά δεν έχεις κάτι παραπάνω να κάνεις. δεν το κάνεις λόγω περίσσειας χρόνου.

φυσικά κι αν έχεις μεράκι για την δουλειά σου θα την κάνεις καλύτερα...

το αν είναι ανασφάλιστοι ή όχι οι ηθοποιοί της λάσκαρης δεν το ξέρω ούτε το έθιξα. το έθεσα σε γενικό πλαίσιο. ως γενικό κοινωνικό φαινόμενο.

κι όχι δεν αναφερόταν μόνο σε ηθοποιούς. μιλούσε γενικά για τους εργαζόμενους.

Suspect είπε...

Ο άνθρωπος που χαμογελά όταν όλα πάνε στραβά έχει σκεφτεί κάποιον να ρίξει το φταίξιμο