"Pas moi qu'ai fait les voyages,C'est les voyages qui m'ont fait"
Bernard Lavilliers

Δευτέρα, Ιουνίου 11, 2007

δημοκρατία(;) ελλάδος

Μόλις διάβασα αυτό το κείμενο το οποίο βρήκα στο indymedia. Δεν ξέρω για ποιο λόγο έχουν συλληφθεί αυτά τα άτομα. Δεν έχω καταφέρει να βρω. Το μόνο που έχω μάθει είναι ότι έχουν συλληφθεί τρία νεαρά άτομα και ότι έχουν κακοποιηθεί (πολύ λίγη λέξη για αυτό που θα διαβάσετε) από την αστυνομία. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι αθώοι ή ένοχοι. Το ρόλο αυτό τον έχει αναλάβει η γαμημένη δικαιοσύνη κι όχι οι μαλάκες οι ανακριτές που τελικά ξεκαυλώνουν όπου μπορούν. Σε μια δημοκρατική κι όχι "δημοκρατική" χώρα δεν είναι αυτόκλητοι δικαστές οι αστυνομικοί.

Και γιατί τέτοια σιωπή; Γιατί τα ΜΜΕ έχουν σιωπήσει; Γιατί τέτοια προσπάθεια να επιβάλουν τον τρόμο; Από πότε ο συλληφθέντας πριν δικαστεί έχει κριθεί ήδη ένοχος; Ποιοι είναι αυτοί που το αποφασίζουν;

Μας μιλάνε για την τα 30 και τα 40 της δημοκρατίας... Ποιοι; Αυτοί που είναι έτοιμοι να την πουλήσουν; Και ποιοι θα την προστατέψουν; Οι κωλοπραίτορες με τα χακί; Τα γαμημένα τα ΕΚΑΜ; Οι ανακριτές με την πλήρη ασυδοσία στα χέρια τους; Οι δικαστές και εισαγγελείς που είναι χωμένοι μέχρι τα μπούνια στην διαφθορά; Ποιοι γαμώ την "δημοκρατία" σας;

Από πότε το παρακράτος φυλάει την δημοκρατία; Σε ποιες εποχές μας γυρνάμε πίσω;

Είμαι τόσο παράξενος πια που με τόση "ασφάλεια" νιώθω μεγάλη ανασφάλεια...


Ααα και για να μην ξεχνιόμαστε...
Μήπως φόρεσες πράσινα σταράκια σήμερα; Πρόσεχε... Ο Παναγιωτάκης ακόμα μέσα είναι... Στις φυλακές Αυλώνας...

Ίσως να είσαι ο επόμενος...

Κι όχι δεν μπορώ να γράψω ήρεμα... Δεν μπορώ να γράψω πολιτισμένα για τον "πολιτισμό" τους...

10 σχόλια:

trying escape the truth είπε...

Αν υπήρχε θέμα αθωότητας ή ενοχής δεν θα μας είχαν βομβαρδίσει τα κανάλια με την ιστορία; Και ποιό είναι αυτό το τρομερό πια αδίκημα που τιμωρείται με τέτοιον τρόπο και σε πλήρη συνομωσία (αφού όλοι σιωπούν); Μάλλον η δημοκρατία έχει πεθάνει εδώ και καιρό αλλά κανείς δεν το παραδέχεται.
(αν βρω κάποια πληροφορία σχετικά θα σε ενημερώσω, αν και τα κρύβουν καλά από ότι φαίνεται..)

doctor είπε...

Ο Πολύδωρας νομίζω ότι ή ξέρει τι γίνεται αλλά δεν μπορεί να επέμβη, ή μπορεί να επέμβη αλλά δεν θέλει.

doctor

Φανή είπε...

κατσε βρε παιδι μου, μηπως ειχανε καμια ζαρντινιερα εκει κοντα και επεσαν επανω τα παιδια? αυτο θα ρωτησει και ο Πολυδωρας πρωτα πρωτα!!
δεν θα κατσω να αναλυσω τωρα ποσο επικινδυνος και αχρηστος ειναι ο συγκεκριμενος υπουργος ομως, ολοι το ξερουμε αυτο..
τα γνωστα μπατσιλικια και παλι..
οταν ετρωγαν ξυλο ομως στις πορειες (μετα απο αυτο που εριχναν βεβαια)εβγαιναν και μας ελεγαν 'τα καημενα τα παιδια, τρωνε ξυλο για 500 ευρο, τι σας φταινε?' οι αλλοι τρωνε ξυλο τζαμπα ομως και κανενας εκτος απο τον εαυτο τους δεν βγαινει να τους υπερασπιστει.
να σεβαστω τη στολη? πιο ευκολα θα σεβαστω τον βοθρο της πολυκατοικιας μου. σεβομαι οποιον αξιζει να σεβαστω και οχι οποιον μου επιβαλλουν να σεβαστω!
ας κανουμε κατι επιτελους!!!!!!!!

Anarchist είπε...

Ξέρεις κάτι;

Μακάρι να υπήρχε παρακράτος.

Αν υπήρχε θα μπορούσες να το πολεμήσεις και να το νικήσεις.

Κυριαρχούσα νοοτροπία υπάρχει.

Οι μπάτσοι είναι ηλίθιοι καβλωμένοι που ξεσπούν για κάθε απωθήμένο τους πάνω σε φοιτητάκια.

Οι δικαστές όταν δεν ασχολούνται με τα βίτσια τους (βλ παιδεραστεία) και την κονόμα (βλ παραδικαστικό κύκλωμα) χώνουν όσο πιο βαθιά μπορούν στη φυλακή τα φοιτητάκια.

Δεν μου φταίνε οι μπάτσοι, δεν μου φταίνε οι δικαστές.Ούτε ο Πολύδωρας μου φταίει, ούτε οι κωλομλκς οι βουλευτές.

Αν κάποιος φταίει είναι ο ελληνικός σταρχιδισμός.
Δεν μας νοιάζει αν τρώει ξύλο ο φοιτητής.Όπως δεν μας νοιάζει αν οι μετανάστες ζουν ή πεθαίνουν.

Πιο πολύ από όλα ,κ΄ας ακουστεί τρελό, μου την δίνει ο κάθε άσχετος και παπάρας εν είδη χόμπι να αναλαμβάνει να προστατέψει μία μειοψηφία που έχει πρόβλημα και εννοείται νααδιαφορήσει για όλες τις άλλες.

Τίποτα δεν θα γίνει.
Τίποτα δεν θα αλλάξει.

Ας ετοιμαστούμε για μετανάστευση.
Καλή τύχη σε όσους μείνουν πίσω.

trying escape the truth είπε...

Και γιατί να μεταναστεύσουμε εμείς και όχι όσοι μας έχουν φτάσει ως εδώ; Λέω εγώ τώρα. Και να μην φύγουν νύχτα αλλά μέρα και όως τους αρμόζει...

cortlinux είπε...

Η προβληματική αυτή του άρθρου δεν ήταν να υπερασπιστεί την πράξη αυτών των ατόμων που πιθανόν να είναι πράγματι ένοχοι. Είναι η μη τήρηση των νόμων ,μέσα στους οποίους περιλαμβάνεται και ο σεβασμός των δικαιωμάτων του όποιου κατηγορουμένου ή συλληφθέντα . Η τήρηση των νόμων ενός πολιτεύματος δηλώνει και την ποιότητα του. Όταν οι πρώτοι που παραβιάζουν αυτούς του νόμους είναι οι υπεύθυνοι για την τήρησή τους νομίζω ότι παρουσιάζεται ένα πρόβλημα. Και μάλιστα ένα σοβαρό πρόβλημα. Το αν τηρούνται ή όχι δεν είναι θέμα μειοψηφιών. Είναι θέμα που αφορά το σύνολο της κοινωνίας μας.

Κι εκεί είναι το θέμα. Ότι ως κοινωνία θεωρούμε δεδομένες τις όποιες παραβιάσεις (όχι μόνο τέτοιου τύπου αλλά και οικονομικών) διότι αυτοί οι άνθρωποι(κι όχι μόνο αυτοί) δεν φύτρωσαν ξαφνικά αλλά είναι παιδιά αυτή της κοινωνίας. Άρα ναι , με ανησυχεί που μια κοινωνία βγάζει τέτοια φιντάνια. Με ανησυχεί η αρρώστια της κοινωνίας μας και κυρίως η αδιαφορία της. Με ανησυχεί ότι θεωρούμε δεδομένη την διαπλοκή. Δεδομένο το άρρωστο κι όχι το υγειές.

Το ότι ο υπουργός γνωρίζει το τι συμβαίνει το θεωρώ δεδομένο.
Όμως έρχονται εκλογές και η Αστυνομία καθώς και το Δικαστικό σώμα αποτελούν σεβαστό κομμάτι των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Υπάρχει και ο φόβος του ΛΑΟΣ βλέπεις...

Τα πράγματα θα αλλάξουν αν ασχοληθούμε μαζί τους και δεν αφήσουμε να ασχοληθούν κάποιοι άλλοι αντί για μας... Γιατί η δημοκρατία προϋποθέτει οι πολίτες της να είναι ενεργοί και να ασχολούνται με τα κοινά.

Κι όχι το κείμενο δεν γράφτηκε για ξεκαύλωμα... Το εύκολο θα μου ήταν να μην ασχοληθώ...

Οπότε anarchist δεν καταλαβαίνω την σπόντα (βασικά τρυπάνι γεώτρησης είναι) προς στο τέλος του σχόλιού σου...

Και θα συμφωνήσω με την trying escape the truth... Δηλαδή θα αφήσουμε τον κάθε μαλάκα να κάνει ότι θέλει την ζωή μας; Όντας μέλη αυτής της κοινωνίας οφείλουμε να προσπαθήσουμε να την αλλάξουμε κι όχι απλώς να γκρινιάζουμε.

Anarchist είπε...

Ποιά σπόντα;

cortlinux είπε...

Anarchist είπε

Πιο πολύ από όλα ,κ΄ας ακουστεί τρελό, μου την δίνει ο κάθε άσχετος και παπάρας εν είδη χόμπι να αναλαμβάνει να προστατέψει μία μειοψηφία που έχει πρόβλημα και εννοείται να αδιαφορήσει για όλες τις άλλες.

ίσως το διάβασα λάθος... διευκρίνισέ μου αν θες...

Anarchist είπε...

Υποθέτω ότι το εξέλαβες προσωπικά και καλά έκανες.

Η διατύπωση της επίμαχης φράσης δεν ήταν η πρέπουσα.

Γενικότερα του comment μου δεν ήταν, γιατί υποθέτω δεν έγινε καταληπτό.

Όσον αφορά την εν λόγω φράση, που σε έκανε να πιστέψεις ότι μιλούσα για σένα, είχε πρόβλημα υποκειμένου.

Όταν την έγραφα είχα στο νου μου τον Λαζόπουλο. Είχε θέμα στην εκπομπή του την φυλάκιση του 2η φοιτητή Χημ.Μηχανικών ΑΠΘ. Είχε εκεί και τους γονείς του. Έγινε μάλιστα τηλεφωνική επικαοινωνία με τον φοιτητή μέσα από την φυλακή και εκείνη τη στιγμή η κάμερα εστίαζε στα δάκρυα της μητέρας.
Ο Λαζόπουλος, ως άλλος Κάτων ο Τιμητής, φρόντισε εχθές να πουλήσει ήθος αλλά και λίγες διαφημίσεις. Έχει συνδυάσει βλέπεις το χόμπι του (την διασφάλσιση της ηθικής στην χώρα) με την δουλειά του.

Ξέρω είναι κουφή η συλλογιστική μου αλλά δεν έχεις δει στα μαθηματικά τι συλλογιστική ακολουθώ.

Άσχετο, προσωπικά όλα τα κείμενα που γράφω τα γράφω για να ξεκαυλώνω όπως λες.

Όσο για την αλλαγή της κοινωνίας.
Αυτό είναι μεγάλο θέμα. Προσωπικά την αφήνω να κάνει ότι θέλει. Γιατί να την αλλάξω;Μου αρκεί αυτή να μην θέλει να αλλάξει εμένα.

cortlinux είπε...

δεν βλέπω τηλεόραση εδώ και πολύ καιρό και με θλίβει αυτό που περιέγραψες, γιατί για να πω την αλήθεια κάπως τον συμπαθώ τον λαζόπουλο. βέβαια άλλο η συμπάθεια άλλο να τον υποστηρίξω σε κάτι τέτοιο.

χαίρομαι που λύθηκε το θέμα.

όσο για την κοινωνία πράγματι μεγάλο θέμα και ο καθένας με τις απόψεις του.
σεβαστές αμφότερες.


μαθηματική σκέψη = αφαιρετική σκέψη...
να υποθέσω ότι θα πρέπει να το παίρνω υπόψη στα όποια σχόλιά σου από δω και πέρα; ;-)