"Pas moi qu'ai fait les voyages,C'est les voyages qui m'ont fait"
Bernard Lavilliers

Σάββατο, Ιουνίου 16, 2007

περισσότερη ασφάλεια = δημοκρατία(;)



Σχετικά με το παραπάνω υλικό θα πρέπει να έχετε πληροφορηθεί από άλλες πηγές.

Δεν θα πω πολλά... Απλά σκεφτείτε να πέσετε στα χέρια τέτοιων ατόμων. Αυτά τα άτομα πληρώνονται και μάλιστα χοντρά για να κάνουν τέτοιες δουλειές.

Δεν θα επαναλάβω την άποψή μου για τα σώματα ασφαλείας(;) (ΕΚΑΜ, ασφαλήτες ).

Απλά... Αυτοί δεν φυτρώσαν ξαφνικά...

Και πιο πολύ με ανησυχεί ότι πολλοί θα το είδαν και θα γελάσαν...

Τι κοινωνία είναι αυτή που γεννά τέτοιες συμπεριφορές; Μήπως είναι ένα κουδουνάκι (μην πω καμπάνα) κινδύνου;
Δεν ξέρω τη λύση...

Παραθέτω και το βίντεο της παραπομπής που μου υπόδειξε ο doctor με το σχόλιό του.

10 σχόλια:

doctor είπε...

Το είδα από αλλού πριν λίγο και πραγματικά αναρωτιέμαι αν κάποιοι αλλοδαποί κλέβουν, βιάζουν και χτυπάνε έλληνες μόνο και μόνο γι'αυτά που πέρασαν στα κρατητήρια από κάτι τέτοια κτήνη...

Ορίστε άλλο ένα, από την εκπομπή "Φάκελοι":

http://www.youtube.com/watch?v=eJuILIXs9LM

doctor

cortlinux είπε...

δεν ξέρω τι να πω doctor.
ειλικρινά.

doctor είπε...

Να και κάτι επίσης σοβαρό:

Θανάσης Τριαρίδης

Μια υπόθεση ρουτίνας

Το όνομά του είναι Φερχάτ Τσέκα – γεννήθηκε το 1935. Καταγωγή: Τίρανα. Αλβανός. Το βράδυ της 8ης Μαρτίου του 2002 ξεκίνησε να περάσει στην Ελλάδα. Είχε μαζί του έναν φακό και δυο τυρόπιτες στις τσέπες. Θα μάζευε φρούτα στη Βέροια ή στην Έδεσσα, όπως και τις προηγούμενες φορές – τα εξηνταεφτά του χρόνια δεν του επέτρεπαν κάτι περισσότερο.

Ωστόσο εκείνο το βράδυ ήταν άτυχος. Στο Φυλάκιο Παρωρίου Καστοριάς τρεις Έλληνες κληρωτοί στρατιώτες, δύο λοχίες κι ένας στρατιώτης, τον εντόπισαν. Του φώναξαν να παραδωθεί πυροβολώντας στον αέρα. Εκείνος φυσικά έμεινε ακίνητος, με τα χέρια ψηλά. Τον κύκλωσαν, του έλυσαν τα κορδόνια των παπουτσιών του, τον έριξαν καταγής. Τον έψαξαν: βρήκαν τις τυρόπιτες στις τσέπες του – πιθανώς να θύμωσαν που δεν κουβαλούσε κάποιο μασούρι με Ευρώ για να του τα ληστέψουν (έτσι όπως λέγεται πως κάνουν όσοι ένστολοι πιάνουν μετανάστες στα βουνά). Είχε την ηλικία του παππού τους και ήταν στο έλεός τους. Τον ξάπλωσαν καταγής. Οι δυο του πάτησαν τα χέρια, ο τρίτος άρχισε να τον κλωτσάει. Κατόπιν εναλλάχτηκαν. Μόλις ξεθύμαναν είπαν του Τσέκα να τραβήξει μπροστά με τα χέρια ψηλά. Όταν εκείνος ξεκίνησε, τον πυροβόλησαν εξ επαφής στην πλάτη. Η σφαίρα πέρασε το νεφρό και το συκώτι. Έτσι όπως ο εξηνταεφτάχρονος σπαρταρούσε αιμόφυρτος, θέλησαν να τον περιγελάσουν: «γύρνα τώρα στην Αλβανία, αν μπορείς».



Δυο ώρες αργότερα, όταν είδαν πως ο Τσέκα δεν πέθαινε, προφανώς έντρομοι ενημέρωσαν την μονάδα τους. Ένας μάγειρας με το πουκάμισό του σταμάτησε την αιμορραγία του γέροντα. Στις τρεις ώρες μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Καστοριάς: για να τον σώσουν οι γιατροί προχώρησαν σε ολική αφαίρεση δεξιού νεφρού και μερική υπατεκτομή. Όσο κι αν μοιάζει απίστευτο, δεν έγινε ποτέ ιατροδικάστική έκθεση. Όσο κι αν μοιάζει απίστευτο, η Ένορκη Διοικητική Εξέταση του Στρατού απεφάνθη πως δεν υπήρχε ευθύνη των στρατιωτών. Τέλος.



Η υποθεση Φερχάτ Τσέκα θα έκλεινε ως μια υπόθεση ρουτίνας αν δεν δραστηριοποιούνταν η Αλβανική Επιτροπή των Συμφωνιών του Ελσίνκι και το αντίστοιχο Ελληνικό Παρατηρητήριο που τον υποστήριξε για να υποβάλει μήνυση κατά των επίδοξων δολοφόνων του – εξάλλου συνεργάτης του Ε.Π.Σ.Ε. είναι και ο δικηγόρος Ορέστης Γεωργιάδης που εκπροσώπησε τον Τσέκα δίχως αμοιβή. Η υπόθεση κατέληξε και εκδικάστηκε στο Πενταμελές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης, όχι με την αυτονόητη κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση αλλά της σωματικής βλάβης από αμέλεια. Τι κι αν στο ακροατήριο ο Ιατροδικαστής Ψαρούλης διέλυσε τον ισχυρισμό των κατηγορουμένων ότι δήθεν «το όπλο εκπυρσοκρότησε τυχαία», πιστοποιώντας πως είχαμε ευθεία βολή κατά του σώματος; Οι πέντε Στρατοδικές αποφάσισαν πως το όπλο εκπυρσοκρότησε από ένα τυχαίο παραπάτημα, πως ο Τσέκα μήτε δάρθηκε, μήτε εξεφτελίστηκε, μήτε βασανίστηκε. Έτσι ακριβώς: στις 16-9-2004 ντροπιάστηκε και διασύρθηκε η Ελληνική Δικαιοσύνη – μα ποιος νοιάζεται;

Στο μεταξύ: την ίδια εβδομάδα η ετήσια «Σύνοδος» της «Βουλής των Εφήβων» ολοκλήρωσε τις «εργασίες» της. Στο «Ψήφισμά» της, ανάμεσα στα άλλα ρατσιστικά, πρότεινε «να μειωθεί ο αριθμός των ξένων μεταναστών στην Ελλάδα στις 300.000». Μάλιστα: για τους άλλους 700.000 να πιάσουν δουλειά οι λοχίες του Φυλακίου Παρωρίου Καστοριάς και οι καταδρομείς του Φαρμακονησίου. Οι ρατσιστές έφηβοι, που προφανώς δεν έχουν διαβάσει το «Ζητείται ελπίς» του Αντώνη Σαμαράκη, επέστρεψαν υπερήφανοι στις πόλεις τους και στα σχολεία τους. Ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τους χειροκρότησαν στην ρητορική του μίσους. Ο δεύτερος μάλιστα ξεπέρασε τον εαυτό του στην δημαγωγική κενολογία: «είναι ζωντανές και ρηξικέλευθες οι απόψεις σας» είπε. Τόσο καλά. Και πολύ γρήγορα οι «υπερήφανοι έφηβοι» θα γίνουν «γενναίοι άντρες», θα πάνε στον στρατό, θα εκπαιδευτούν στα όπλα, θα μάθουν πρόθυμα να πυροβολούν τους «εχθρούς». Ναι, θα μάθουν πρόθυμα να πυροβολούν πισόπλατα άοπλους δεσμώτες γέροντες μέσα στη νύχτα, στη μεγάλη νύχτα όπου ζητείται ελπίς.

(Δημοσιεύτηκε στη Μακεδονία της Κυριακής, στις 26-9-2004.)

http://www.triaridis.gr/keimena/keimD018.htm

doctor

------ είπε...

Μετά σου λέει φταίει ο φονιας...
Αντε καλημερα..

cortlinux είπε...

@doctor
για κάποιους αυτή η ιστορία μπορεί να μοιάζει απίθανη... δεν είναι... δυστυχώς έχω ακούσει κι άλλες...

ελληνικός αστικός μύθος 1 : οι έλληνες δεν είμαστε ρατσιστές.

ελληνικός αστικός μύθος 2 : οι έλληνες είμαστε φιλόξενος λαός.

αυτή η κοινωνία , η δικιά μας κοινωνία, γίνεται ,όπως διαπιστώνεις και στο τέλος, όλο και πιο συντηρητική και κλειστοφοβική.

ελπίζω κάτι να γίνει και κάπως να αντιστραφεί αυτή η πορεία...

(όπως πάντα το σχόλιό σου εξαιρετικά ουσιώδες)

@nana
και τελικά ποιος είναι ο δολοφόνος;

θυμάμαι μια έκφραση του ντοστογιέφσκι που μου είχε προκαλέσει εντύπωση και η οποία σε μέσες άκρες έλεγε το εξής:
"για την κατάντια του διπλανού μου φταίω κι εγώ"
(αν θυμάται κανείς καλύτερα την φράση να με διορθώσει. νομίζω ότι βρίσκεται στους αδελφούς καραμάζωφ)

για να υπάρχουν τέτοια άτομα κάπου έχουμε βάλει και το χεράκι μας εμείς. ακόμη κι αν αυτό το χεράκι είναι απλά η ανέχειά μας.
(γενικά μιλάω. μην το πάρεις προσωπικά)

trying escape the truth είπε...

Η ελληνική αντιρατσιστική καμπάνια είναι του τύπου δεν είμαστε ρατσιστές αλλά αυτοί Αλβανοί, Πολωνοί, μαύροι κ.ο.κ.
Όσο για τη φιλοξενία .. άστο καλύτερα.
Τέλος για αυτούς που γέλαγαν (γιατί είδα αρκετούς) θα γέλαγαν ακόμα άραγε αν το ζούσαν από μέσα; Επειδή απλά είχαν φορέσει λάθος παπούτσια την λάθος μέρα;;;
Καλημέρα

Φανή είπε...

λοιπον, ουτε εγω θα κατσω να ξανασχολιασω τα μπατσιλικια για τα οποια περιφανευονται κιολας.
αν δεν ντρεπονται αυτοι, ντρεπομαι εγω γι αυτους. ντρεπομαι που υποτιθεται οτι απο κατι τετοια μιζερα, ναι μιζερα, οντα (δεν μπορεις να τους πεις ανθρωπους) εξαρταται η κατα τα αλλα ταξη και ασφαλεια. ντρεπομαι γιατι υποτιθεται οτι πρεπει να τους σεβομαι. ντρεπομαι και γι αυτους τους μαθητες στη βουλη των εφηβων, γιατι δεν ξερω τι οικογενειες τους καλλιεργησαν τετοια μικροτητα. ντρεπομαι που ειμαι στην ιδια ηλικια μαζι τους και οι περισσοτεροι ταυτιζουν τη γεννια μας μονο με δαυτους. αν οι παππουδες τους ομως πηγαν μεταναστες στην αυστραλια 'η την γερμανια, να φανταστω οτι φυσικα δεν επρεπε να τους συμπεριφερονταν οπως αυτοι στους δικους μας μεταναστες.

οριστε και κατι που νομιζω οτι τα λεει ολα..το διαβασα σε ενα ημερολογιο μιας φοιτιτικης παραταξης..(Αριστερα Σχηματα)
"τι πρεπει να κανει ενας αλβανος μαθητης για να σηκωσει την ελληνικη σημαια?
1)να αριστευσει στα μαθηματα του
ή
2)να παρει γερμανικη υπηκοοτητα, να γινει προπονητης ποδοσφαιρου και να αναλαβει την εθνικη ομαδα?"

"ποιος χαραξε μια σβαστικα στο προσωπο ελληνιδας μαθητριας πριν 3 χρονια σε πολη της γερμανιας?
1)ενασ διασημος χαρακτης
2)γερμανος νεοφασιστας, δηλαδη ομο'ι'δεατης των ελληνων νεοναζι και φασιστων που δερνουν εδω τους μεταναστες"

"για τα μμε αν καποιος κλεψει ενα πορτοφολι ειναι αλβανος, αν βρει το πορτοφολι και το παραδωσει ειναι βορειοηπειρωτης, αν σηκωνει πολλα βαρη γινεται ελληνας και αν παρει το ολυμπιακο μεταλλιο, γινεται θεος.."

cortlinux είπε...

@trying escape the truth
αν το ζούσαν από μέσα ίσως να έλεγαν κι ευχαριστώ δυστυχώς....

@fani
πολύ επίκαιρα τα σημεία που αναφέρεις από το ημερολόγιο των εκδόσεων Α/συνέχεια (που είναι οι εκδόσεις τη ΚΟΕ)

ioannisk είπε...

Να πω άλλο ένα σχετικό "ελληνικό αστικό μύθο";

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι μεμονομένο γεγονός.

cortlinux είπε...

πολύ μύθοι μαζεύονται...
να δούμε πότε θα αρχίσουμε να ζούμε με την αλήθεια...

:-(