"Pas moi qu'ai fait les voyages,C'est les voyages qui m'ont fait"
Bernard Lavilliers

Πέμπτη, Απριλίου 10, 2008

δημοκρατικοί εκφραστές

Η ποιότητας της δημοκρατίας μας είναι θέμα που με απασχολεί ιδιαίτερα και κατεπέκταση το παρόν ιστολόγιο. Υπάρχουν δύο θέματα που ξεχώρισα που αν και φαινομενικά άσχετα , σχετίζονται άμεσα (πιστεύω) με τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την έννοια της δημοκρατίας, τον τρόπο που την διαχειριζόμαστε πολίτες και κυβερνόντες.

Στο πρώτο θέμα έχουμε την περίπτωση όπου πολίτης, γιος επιχειρηματία υποδεικνύει στις αστυνομικές δυνάμεις ποιους διαδηλωτές θα πρέπει να συλλάβουν. Το περιστατικό συνέβει στα Ιωάννινα όπου διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την παράνομη (όπως ισχυρίζονται) ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας σε επιχειρηματία της περιοχής. Σημειώνω ότι όπως θα δείτε στο βίντεο ο νεαρός (να χαρώ εγώ νιάτα) υποδεικνύει στις αστυνομικές δυνάμες (ε ρε υπερασπιστές του νόμου που μας προσέχουν) διαδηλωτές που είχε μυνήσει τουλάχιστον 40 λεπτά πριν αυτοί εμφανιστούν στη διαδήλωση για γεγονότα σχετικά με την διαδήλωση. Από πότε οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές παίρνουν εντολές από επιχειρηματίες για το πώς θα εφαρμοσθεί ο νόμος (ναι σε άλλο κράτος ζω εγώ, σε άλλο όνειρο);



Τα συμπεράσματα δικά σας.

Προσωπικά ήταν η πρώτη φορά που θα δικαιολογούσα λυντσάρισμα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σας παραπέμπω στο ιστολόγιο του γιώργου μαργαρίτη.

-/-

Το δεύτερο περιστατικό συνέβει στην Θεσσαλονίκη. Αναρχικοί (έτσι θέλουν να λέγονται) εισέβαλαν στο χώρο του πανεπιστημίου με κράνη κι έκαψαν την κάλπη και κάποιες αφίσες. Δεν είναι η πρώτη φορά που τραμπούκοι ντύνουν ιδεολογικά τις φασιστικές τους ενέργειες ως αναρχισμό. Το χουν κάνει και πιο παλιά κάνοντας ήρωα και βουλευτή τον Άδωνη Γεωργιάδη καίγοντάς του το βιβλιοπωλείο.

Περήφανα "παλικάρια" ως είναι , καθώς και περήφανοι anarchdredds που επιβάλλουν τον νόμο του "αναρχισμού", έβγαλαν και ανακοίνωση στο indymedia.

Μικρή λεπτομέρεια: οποιος κατακρίνει αυτή την πράξη κόβεται άμεσα το σχόλιό του από την Σ.Ο. του indymedia.

-?-

Αλήθεια ρε παιδιά , πριν καταλήξουμε πώς θα λέγονται οι γείτονες, δεν κοιτάμε να φτιάξουμε αυτή την ρημάδα την Ελληνική Δημοκρατία;

6 σχόλια:

Meropi είπε...

Καλησπέρα cortinux μου,
τώρα είδα ότι είχες αφήσει σχόλιο στο ιστολόγιο μου και είπα να σου ανταποδώσω την επίσκεψη.
Λοιπόν ως προς τους λεγόμενους "αναρχικούς". Τραμπούκους θα τους έλεγα εγώ. Ο κάθε πικραμένος ή διαταραγμένος βαφτίζει τον εαυτό του "αναρχικό" και αρχίζει δράση.
Λες να με κόψουν από το indymedia; Ε και;; Ας με κόψουν. Σάμπως μπήκα και ποτέ;

cortlinux είπε...

Καταρχήν meropi ευπρόσδεκτη

Δεύτερον θα συμφωνήσω ότι την έννοια "αναρχικός" την έχει κάνει καραμέλα κάθε "πειραγμένο" άτομο.

Στο indymedia θα διαφωνήσουμε λιγάκι.
Όταν ξεκίνησε το indymedia αποτελούσε έναν εναλλακτικό τρόπο πληροφόρησης, όπου απλοί πολίτες λειτουργούσαν σαν δημοσιογράφοι. Δηλαδή εσύ κι εγώ μπορούσαμε να δημοσιεύσουμε μια φωτογραφία, βίντεο ή κείμενο σχετικά με ένα γεγονός που δεν είχε εμφανιστεί στο επίσημο Τύπο. Τώρα τελευταία έχει μετατραπεί σε "αναρχική" κλίκα πράγμα που μειώνει κατά πολύ την δυναμικότητά του.

doctor είπε...

Γιάννη, η αναρχία βασίζεται στην βία και μόνον σε αυτή.
Το ίδιο και ο κομμουνισμός στην καθαρή, μαρξιστική του μορφή.
Όταν αυτές οι ιδεολογίες γενήθηκαν, οι προλετάριοι ζούσαν σε γκέτο, σε παράγκες, σε τενεκεδουπόλεις, εργαζόταν 16-20 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Σήμερα, αυτές οι δύο ιδεολογίες δεν έχουν κάνει update και γι'αυτό και υπάρχει η αναντιστοιχία των πράξεών τους με την πραγματικότητα της κοινωνίας.

Για το περιστατικό των Ιωαννίνων τι να πει κανείς.
Κι όταν λένε τους μπάτσους "υπάκουα σκυλάκια" της αστικής τάξης, αυτοί θυμώνουν...

doc

cortlinux είπε...

@δοκτωρ

ειδικά με το update θα καρασύμφωνήσω. και μόνο ότι οι κομμουνιστές αναφέρονται στο Κεφάλαιο σαν να είναι ευαγγέλιο νομίζω ότι λέει πολλά...

κυρίως από το indymedia έχω απογοητευτεί που έχει μετατραπεί σε ένα είδος αναρχικών μπάτσων.

Σοφία είπε...

Όπως τα λες είναι!

cortlinux είπε...

να σαι καλά σοφία :-)