"Pas moi qu'ai fait les voyages,C'est les voyages qui m'ont fait"
Bernard Lavilliers

Τρίτη, Ιουνίου 17, 2008

κατέβασε κι εσύ. Μπορείς! :-)

Download Day

Υπάρχουν κάποια προγράμματα που όχι απλώς τα προτιμώ αλλά θα μπορούσα να πω ότι τα αγαπάω. Ξέρω περίεργη λέξη όμως όταν είναι στενά συνδεδεμένα με τις δραστηριότητές σου και νοιώθεις ότι σε διευκολύνουν , νομίζω ότι μια τέτοια "βαριά" λέξη δικαιολογείται. Ένα τέτοιο είναι ο firefox που πια μπαίνει στην εφηβεία από οτι έμαθα, καθώς και στην έκδοση 3.


Τα άτομα που όμως που τον αναπτύσουν δεν έχουν μείνει εκεί αλλά ετοιμάζονται να το ενηλικώσουν ως πρόγραμμα αλλά και να αποκτήσουν και μία πρωτιά στο βιβλίο γκίνες ως το πιο "πολυκατεβασμένο" internet browser της πρώτης μέρας του.

Η μέρα αυτή είναι σήμερα και μπορείτε να συμβάλετε απλά κατεβάζοντάς τον.

Αναλυτικά για το εγχείρημα αυτό εδώ

Για την ιστορία του mozilla firefox και τα μελλοντικά του σχέδια εδώ

και φυσικά μια παρουσιάση για τα καινούρια καλούδια της αλεπούς σε μορφή βίντεο εδώ

1 σχόλιο:

cortlinux είπε...

Αγαπητέ stazybo horn καταρχήν καλώς ήρθες και συγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση.

Δεν θα διαφωνήσω τόσο στο ότι οι περισσότεροι που προτείνουν είτε linux είτα οτιδήποτε opensource μετά από λίγο είναι οι πρώτοι που αρχίζουν το θάψιμο, και συνήθως μάλιστα είναι είτε πρωτάρηδες είτε δεν το εχουν έχουν δοκιμάσει καν το προϊόν.

Θα διαφωνήσω όμως στην κριτική του τρόπου προώθησης του firefox 3. Γιατί ίσως το εν λόγω πρόγραμμα έχει το χαρακτηριστικό της παρέας, της κοινότητας καθώς και του "παχνιδιού". Στην αρχή και γω στράβωσα πάντως.


Πολύ καλό το tutorial προετοιμασίας πάντως (αν και προσωπικά έχω ελάχιστα plugins και για γκαντεμιά μου από τα 5 μόνο τα 2 λειτουργούσαν αλλά οκ δεν αγχώνομαι. Κατανοώ ότι χρειάζεται μία περίοδος προσαρμογής)