"Pas moi qu'ai fait les voyages,C'est les voyages qui m'ont fait"
Bernard Lavilliers

Τετάρτη, Μαρτίου 05, 2008

ένα έκτακτο

Αν τυχόν σας έλθει μήνυμα διαμόρφωσης MMS με το κωδικό όνομα 36301 το οποίο σας ζητά τον κωδικό pin σας , χωρίς προηγουμένως να έχετε ενεργοποιήσει κάποια υπηρεσία (όπως πχ MMS) σβήστε το.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στην συνέχεια επειδή ζήλεψα που όλοι μιλούσαν για τα gadgetάκια τους, πήγα και αγόρασα ένα καινούριο mp3 player. Καλά όχι και τίποτα φοβερό. Είναι το i.Beat organix [FM] της Trekstor. Βασικοί παράγοντες αγοράς ήταν οι εξής:
1) υποστήριζε το format Ogg που ως υποστηριχτής του opensource το έχω αδυναμία.
2) έχει ραδιόφωνο και εγγραφή ραδιοφώνου και εξωτερικών πηγών
3) αυτονομία ικανοποιητική 24 ώρες
4) χορητηκότητα επίσης ικανοποιητική 1Gb

Γενικά τα mp3players της trekstor μου αρέσουν που έχουν πολύ καλή απόδοση ήχου τόσο από θέμα ποιότητας όσο και "δύναμης". Μου αρέσει που δεν χρειάζομαι ειδικό πρόγραμμα για να περάσω τα τραγούδια μέσα.

Δεν μου αρέσει που τα ελληνικά tags δεν τα διαβάζει ή τα δείχνει αλλαμπουρνέισον. Δεν μου αρέσει που αμέσως μόλις το συνδέσω στον υπολογιστή αρχίζει να φορτίζει, πράγμα που με φοβίζει ως προς την "καλή υγεία" της μπαταρίας.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καλοί μου συμπολίτες κι επισκέπτες του Πειραιά μάθετε να παρκάρετε. Είναι το λιγότερο γαϊδουριά να παρκάρεις πάνω στη διάβαση με το 4μετρο αμάξι σου γιατί η γκόμενα θέλει να πάει στο περίπτερο... Πρέπει να καλέσει κάποιος τους μπάτσους για να το καταλάβεις;

Νομίζω πάντως ότι ένα βασικό κριτήριο για την ποιότητα μιας κοινωνίας είναι το κατά πόσο χρειάζονται μπάτσο (όχι αστυνομικό, είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα) οι πολίτες για να λειτουργήσουν σωστά.
Λειτουργούμε νόμιμα όχι γιατί πρέπει, όχι γιατί μας το έχει επιβάλει κάποιος, αλλά γιατί βοηθά στην τελική (όσο και να φαίνεται περίεργο ) στην ομαλή λειτουργία της κοινωνίας μας και κατ' επέκταση κι εμάς. Είναι θέμα εξέλιξης.

7 σχόλια:

diva είπε...

τσκ τσκ
:-)

Σοφία είπε...

Καλό το Trekstor, αλλά δεν είναι τελείως σπαστικό που δεν διαβάζει ελληνικά;

Φράνσις είπε...

α μαλιστα! τωρα νιωθω παλι σαν τεχνολογικα καθυστερημένο που δεν εχω mp3 και δεν προτίθεμαι να παρω ποτέ, για τον απλούστατο λογο οτι βολεύομαι με το ραδιοφωνάκι μου.Οσο γιατην προειδοποίηση ευχαριστουμε πολύ. Ετσι κι αλλιως δεν δινω πουθενά τους κωδικους μου... μα ποσο μαλακας μπορει να ειναι καποιος μωρε και να υπακουσει σε τέτοια μηνύματα;Anyway. Χαίρε και προσοχή στις τζιμπούρες που νομίζουν πως και τα πεζοδρόμια είναι στην ουσία δρόμοι, μεταμφιεσμένα για τις απόκριες!

cortlinux είπε...

@diva

νομίζω ότι θα είναι πσκδ πσκδ
εσύ πώς έχεις άποψη για τσκ μόνο;


@σοφία

βασικά είναι πολύ σπαστικό. αλλά ότι δίνεις παίρνεις. το επόμενο θα είναι μάλλον πάλι trekstor αλλά στα ακριβά μοντέλα (όπου υπάρχει υποστήριξη ελληνικών).

@auburn kate

και από αυτό έχει (ραδιόφωνο) που μάλιστα μπορείς ενώ ακούς την εκπομπή να την γράφεις (δεν νομίζω να σε χαλά αυτό;-) ).

τώρα περί κωδικών: υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που θα νόμιζαν ότι αυτό είναι μύνημα από την εταιρία τηλεφωνίας τους και θα τα έδιναν όλα αυτά. δεν τους θεωρώ απαραίτητα χαζούς... μπορεί απλά να είναι άσχετοι, κουρασμένοι και αγχωμένοι.

Δ. Τζ. είπε...

Σωστό αυτό που λες στο τέλος. Η "ωριμότητα" μιας κοινωνίας ορίζεται εν πολλοίς απ' το εάν και κατά πόσον εφαρμόζει το νόμο όχι "επειδή πρέπει", αλλά επειδή είναι νόμος και οφείλουν όλοι να τον τηρούν για την "ομαλή λειτουργία της κοινωνίας μας".

Unknown είπε...

Kαλησπέρα φίλε cortlinux.

Πολύ χρήσιμο το πρώτο κομμάτι του post, γιατί στα καλά καθούμενα δεν ξέρεις τι γίνεται...
Σχετικά με το mp3 προτείνω το zen της creative, πολύ καλός ήχος+ράδιο+2giga χωρητικότητα, ωραίος σχεδιασμός και τιμή 70 euros, no bad!

Καλά για τα πεζοδρόμια έχει παραγίνει. Η πλάκα είναι να περαπατάς σε πεζόδρομο ή πεζοδρόμιο κι ο μες στην βαρεμάρα οδηγός να απαιτεί να κάνεις στην άκρη!!!!

Καλό τριήμερο!

cortlinux είπε...

Δ. Τζ.

Και αυτή η ανωριμότητα αποτελεί και ανασταλτικό παράγοντα εξέλιξης μιας κοινωνίας.

Νομίζω ότι τώρα τελευταία αρχίζουμε και ωριμάζουμε ως κοινωνία.

samael
καλή επιλογή και το zen αλλά δεν παίζει ogg :-p

και το χειρότερο είναι που παρεξηγείται κιόλας. κι άμα του αναφέρεις και τον κώδικά σε λέει και άσχετο. μου χει τύχει να έχει παρκάρει ακριβώς πάνω στη διάβαση και να μου το παίζει νόμιμος.