"Pas moi qu'ai fait les voyages,C'est les voyages qui m'ont fait"
Bernard Lavilliers

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2007

βροχή

βροχή.

μια ευκαιρία να κλειστείς μέσα και να νανουριστείς από τις σταγόνες, το γλυκό μπουμπουνητό (ίσως κι άγριο κάποιες φορές). μια ευκαιρία να φτιάξεις ζεστή σοκολάτα και να πλακωθείς με τα παπλώματα. άμα έχεις και το αμόρε, ευκαιρία να "πλακωθείς" μαζί του , κάτω από αυτά, σε δημιουργικές περιπτύξεις με ασκήσεις φωνητικής και αεροβικής.

μια ευκαιρία να βγεις έξω κατά τη διάρκεια ή και μετά αυτής. κατά τη διάρκεια για να βραχείς. ναι τόσο απλό. απλά για να βραχείς και να παίξεις. μετά για να γεμίσεις τα ρουθούνια σου με τη μυρωδιά του βρεγμένου χώματος ή γρασιδιού. ευκαιρία να ετοιμάσεις και το αυριανό μεσημεριανό σου. ναι καλά το φαντάστηκες για τα σαλιγκάρια μιλάω. ευκαιρία να παίξεις και με τις λάσπες (κατά τη διάρκεια έχεις και την πολυτέλεια να πλένεσαι και ταυτόχρονα). ευκαιρία δηλαδή να δεις και τη δύναμη του καινούριου σου απορρυπαντικού. ευκαιρία να κόψεις λάσπη μόλις σε δει ο υπεύθυνος πλύσης ένδυσης του σπιτιού (συνήθως η γυναίκα σου που θα σου πει ότι δεν είναι η μάνα σου, ή σε πιο κατεστραμμένες καταστάσεις η ίδια η μάνα σου). ευκαιρία άρα να δεις πώς είναι να είσαι εργένης.
γενικά όπως παρατηρείς η βροχή σου δίνει βροχή από ευκαιρίες για να δεις διαφορετικά τη ζωή σου.

φυσικά έχει σημασία και το που θα ζήσεις τη βροχή. άμα είσαι πχ στο ΤΕΙ Αθηνών αποτελεί μια απόλυτη ευκαιρία να δοκιμάσεις τις όποιες άντοχές σου για camel trophy μια και καταράχτες μπορεί να ξεπηδήσουν από το πουθενά και να παρασύρουν εσένα και τον καθηγητή παρέα. αν πάλι είσαι κοντά στο ποτάμι αποτελεί θαυμάσια ιδέα να το παίξεις ρομβισόνας ή και μόμπι ντικ. τώρα στην εξοχή είναι μια ευκαιρία να ζήσεις την εμπειρία της κατολίσθησης βράχων πάνω στο αυτοκίνητό σου (αν είσαι τυχερός) ή απλά πάνω σε εσένα τον ίδιο.


όμως η βροχή δεν είναι ένα πράγμα. μιας και άλλη είναι η βροχή του χειμώνα , άλλη του καλοκαιριού. το χειμώνα θα προτιμούσαμε να χιονίζει παρά να βρέχει, ενώ το καλοκαίρι πολλές φορές έρχεται ως λύτρωση. οι βροχές της άνοιξης και του φθινοπώρου ψιλομοιάζουν με την διαφορά ότι στην άνοιξη οι θερμοκρασίες σταδιακά αυξάνονται ενώ το φθινόπωρο μειώνονται.

βροχή , βροχούλα, μπουρίνι, καταιγίδα...

για άλλους μια φυσική καταστροφή,
για άλλους ευκαιρία να φανταστούν και να παίξουν,

για άλλους απλά ευκαιρία να πλυθεί το αυτοκίνητο.

ενώ για μένα, μια ευκαιρία για ένα κατεστραμμένο κείμενο.

6 σχόλια:

Γεωργία είπε...

Ωραίο το κλίμα του post...

:)

Καλη(σπε)μέρες

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Έπιασε βροχή στο blog σου σήμερα. Εκμεταλλεύσου την.
Καλημέρα

cortlinux είπε...

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

νερίνα να πω την αλήθεια δεν κατάλαβα τι θες να πεις.

καλημέρα και στις δυο σας.

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Για να γράψεις εννοώ.

cortlinux είπε...

χμ. μερικές φορές αυτό που περιέχεται στον κρανίο μου και το ονομάζω εγκέφαλος δεν λειτουργεί.

σε ευχαριστώ νερίνα.

Γεωργία είπε...

ΜΕΡΙΚΕΣ φορες;;;;

Αστειάκι :)