"Pas moi qu'ai fait les voyages,C'est les voyages qui m'ont fait"
Bernard Lavilliers

Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2007

δημοκρατία;

Αυτή την ώρα που διαβάζεις αυτό το κείμενο, δύο άτομα κάνουν απεργία πείνας για να δικαστούν. Ναι όπως το διάβασες , κάνουν απεργία πείνας γιατί τους έχουν προφυλακιστέους από της 6 του Μάη του 2006. Τους συνέλαβαν μετά την πορεία που έγινε εκείνη την ημέρα σε καφετέρια του Θησείου. Τα άτομα αυτά δεν έχουν απορρίψει ότι συμμετείχαν στην πορεία. Έχουν απορρίψει όμως ότι συμμετείχαν στα επεισόδια.

Τα άτομα αυτά ανήκουν , όπως λένε, στον αντιεξουσιαστικό χώρο
Τα άτομα αυτά κινδυνεύουν σοβαρά λόγω της παρατεταμένης απεργίας πείνας. Και σου υπενθυμίζω ότι την πράττουν με σκοπό την εκδίκαση της υπόθεσής τους.



Τα άτομα αυτά είναι συνάνθρωποί μας και το ότι ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο δεν σημαίνει ότι τους αφαιρούνται τα όποια δικαιώματά. Δικαιώματα που έχουμε κι εμείς. Και τα οποία αν καταργηθούν για αυτούς , δεν θα αργήσει η ημέρα που θα καταργηθούν και για μας.


Η δημοκρατία ,για να είναι δημοκρατία ουσιαστική κι όχι κατεπίφαση, θα πρέπει να την υπερασπιζόμαστε. Η δημοκρατία είναι κάτι που μας ανήκει. Η δημοκρατία δεν την προφυλάσσεται από ΕΚΑΜήτες και Δικαστές που θέλουν να φτιάξουν νέους Παρθενώνες (για όποιους δεν ξέρουν έτσι είχαν ονομάσει την Μακρόνησο). Όταν καταπατούνται τα δικαιώματα του διπλανού μου , καταπαντούνται και τα δικά μου. Στο χέρι μας είναι να την προασπίσουμε



Σχετικά με την κρισιμότητα της κατάστης της υγείας τους παραπέμπω εδώ.
Παραπέμπω επίσης σε ένα γράμμα που συνέταξαν μέσα από το Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας


Νομίζω ότι το είχε πει ο Benjamin Franklin ότι "όποιος παραχωρήσει ένας μέρος της ελευθερίας του για να είναι ασφαλής, σε λίγο καιρό δεν θα είναι ελεύθερος , ούτε ασφαλής".


Και έχουμε παραχωρήσει πολλά. Πάρα πολλά
Και μας ζητάνε περισσότερα. Πολύ περισσότερα.


Είναι καιρός που με τόση μπατσοκρατία νοιώθω πολύ ανασφαλής για την ασφάλειά μου και κυρίως για την ελευθερία μου.

5 σχόλια:

Γεωργία είπε...

Η Δημοκρατία είναι από εκείνα που δεν ξεχειλώνουν για να έρθουν στα μέτρα μας. Η Δημοκρατία είναι μία. Αυτό στο οποίο την καταντήσαμε μάλλον θα 'ναι κάτι άλλο...

Anarchist είπε...

Η υπόθεση πρέπει να εκδικαστεί άμεσα. Αν είναι αθώοι έχει καλός, αν όχι να λάβουν την ποινή που τους αξίζει. Αυτά ορίζει η δημοκρατία.

Όταν ένα αστυνομικό εν εώρα υπηρεσίας ,φύλαγε σκοπιά σε αστυνομικό τμήμα, τον προκάλεσαν βαριά τραύματα αντιεξουσιαστές (με προκήρυξη τους ανέλαβαν την ευθύνη) δεν είδα από πουθενά κινητοποίηση για την άδικη αυτή συμπεριφορά. Ίσως οι μπάτσοι να μην έχουν ανθρώπινα δικαιώματα.

Η μπατσοκρατία που είναι; ποια δικαιώματα έχουμε παραχωρήσει;

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Το ερωτηματικό στο τίτλο η καλύτερη απάντηση.
Επίσης στο δικαιϊκό μας σύστημα όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου χωρίς να χρειάζεται να πεθάνουν απο τη πείνα για να το αποδείξουν. Βέβαια απο την άλλη υπάρχει και η θρησκευτική πλευρά του θέματος, το γνωστό "ο νεκρός δεδικαίωται", έτσι είναι προφανές ότι ανήκει στην διακριτική ευχέρεια του "αδίκου" το με ποιον τρόπο θα αποδείξει την ενοχή του.
Ναι έχω θυμώσει με τη λογική του "δεν με αφορά" ή "του πήγαινε γυρεύοντας" που ανασαίνει γύρω μου και ξέρεις αυτή είναι πιο επικίνδυνη απο την επιβολή ή όχι ενός "κακού" νόμου. Το πρόβλημα είμαστε όλοι εμείς που νοιώθουμε ότι δεν μας αφορά.
Καλό σου βράδυ

cortlinux είπε...

Καταρχήν συγνώμη για την όποια καθυστέρηση.

Anarchist νομίζω ότι με προδικάζεις. Γιατί αν πρόσεξες αυτό που τονίζω είναι ότι τα άτομα αυτά θέλουν να δικαστούν. Δεν είναι φυγόδικοι.
Ενώ σχετικά με το γεγονός το οποίο αναφέρεις οφείλω να πω ότι δεν το γνωρίζω κι ότι φυσικά και το καταδικάζω. Δεν είμαι υπέρ κανενός τραμπουκισμού , σε οποιαδήποτε ιδεολογίας το όνομα κι αν γίνεται.

Τώρα σχετικά με το μπατσοκρατία... Για μένα είναι μπατσοκρατία το να δέχομαι τόσες κάμερες να με επιτηρούν. Μην ξεχνάς ότι αυτές οι κάμερες υποτίθεται ότι θα ήταν μόνο για την περίοδο των ολυμπιακών αγώνων. Κάθε δύο με τρία χρόνια αναφέρεται και καινούρια χρησιμότητά τους. Μπατσοκρατία είναι ο καθένας που συλλαμβάνεται να θεωρείται ένοχος πριν καν δικαστεί. Μπατσοκρατία , όσο κουλό και να ακούγεται , είναι να σε κάνουν ρεζίλι γιατί ξέχασες να χτυπήσεις το εισητήριο του μετρό και να μην σου δίδεται δεύτερη ευκαιρία (δεν είδα μηδενική ανοχή σε μεγάλα οικονομικά "ατοπήματα"). Μπατσοκρατία είναι , και όσοι έχουν κατεβεί σε πορείες το ξέρουν, να σε σταματάει ο ασφαλίτης και να σε ελέγχει και να σου λέει ότι δεν θα κατεβείς στην πορεία. Έχω κι άλλα παραδείγματα.

Δεν είμαι υπέρ της οχλοκρατείας αλλά θα υπερασπιστώ το ρητό του Φραγκλίνου που αναφέρω στο ποστ.

Νερίνα αυτό το "δεν με αφορά" είναι ένα από τα χειρότερα χαρακτηριστικά της κοινωνίας μας. Γιατί παρατηρείται σε ευρύτερο φάσμα. Και οι όποιες δικτατορίες σε κάτι τέτοιες λογικές στηρίζονται. Πιστεύω ότι όταν ξεχνάμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας δεν θα αργήσει κάποιος καλοθελητής να μας "καθήσει" στη πλάτη.

Όσο για το "κακός" νόμος για μένα επίσης χειρότερο είναι η επιλεκτική εφαρμογή ενός νόμου (καλού ή κακού).

Φανή είπε...

δεν ηξερα για τα παιδια μεχρι που μια μερα κατεβηκα προς το πολυτεχνειο και μου εδωσαν ενα φυλλαδιο για αυτους.
Στην Ελλαδα ειμαστε..αν σταμπαριστει κανεις με το χαρακρητιστικο 'αντιεξουσιαστης' η 'αναρχικος', τελειωσε... εχουμε και το γνωστο 'φακελωμα' βλεπεις, το να εισαι αναρχικος δεν ειναι το ιδιο με το να εισαι δεξιος η δεν ξερω και γω τι αλλο..εισαι "εχθρος του κρατους" το ακουσαμε και αυτο..