"Pas moi qu'ai fait les voyages,C'est les voyages qui m'ont fait"
Bernard Lavilliers

Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2007

ναύπλιο

ναύπλιο μια πόλη που αγαπώ. από τις λίγες επαρχιακές πόλεις που ευχαρίστως θα έμενα και θα άφηνα τις ευκολίες της αθήνας. είναι από τις λίγες επαρχιακές ελληνικές πόλεις που έχει προσωπικότητα. το παρελθόν της ζει στο σήμερα χωρίς όμως να του γίνεται βάρος. δένει ομαλά μαζί του. από την άλλη είναι μια πόλη που είναι συνδεδεμένη με τον έρωτα. αλήθεια πόσα ζευγαράκια δεν το επισκέπτονται; στις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε το δικό μου ναύπλιο. τα σημεία που ξεχώρισα . με μια μικρή έκπληξη προς το τέλος...


ξεκινάμε με την κεντρική πλατεία του ναυπλίου όπου βρίσκονται το αρχαιολογικό μουσείο το οποίο βλέπουμε στο βάθος με δεξιά του τις προσεγμένες καφετέριες δίπλα στον υπέροχο πλάτανο
(προσέξτε ότι δεν έχουν πιάσει όλη την πλατεία αλλά ένα μέρος της)












όμως το να είσαι στο ναύπλιο και να μην χάνεσαι στα στενά του είναι αδύνατον και απαράδεκτο...

























στενά γεμάτα κόσμο, φυτά, και χρώμα, πολύ χρώμα. αν κάτι αγάπησα στο ναύπλιο είναι ότι τα σπίτια έχουν χρώμα.











και κάτι που θα δείτε συχνά στο ναύπλιο είναι τα ποδήλατα. πολλά ποδήλατα. ποδηλάτες στους δρόμους. ποδήλατα σταθμευμένα σχεδόν σε κάθε στενό.
άλλωστε προσφέρεται ως πόλη για κάτι τέτοιο.


και για το τέλος η έκπληξη.

στην τελευταία φωτογραφία βλέπεται ένα δισκάδικο το οποίο ανακάλυψα. ένα ανορθόδοξο δισκάδικο όπου ο ιδιοκτήτης δεν έχει δίσκους με βάση τα top 5 των ραδιοφωνικών σταθμών αλλά τις δικής του κρίσης. εκεί θα δείτε δίσκους (cd και βινυλίου) progressive rock δίπλα σε χατζιδάκι... δεν είναι άλλωστε τυχαίο το όνομα του καταστήματος... high fidelity. μην ντραπείτε. μπείτε μέσα και ρωτήστε τον. ο άνθρωπος αυτός αγαπά την μουσική και θα ψάξει να βρει κάτι που θα σας ταρακουνήσει. να βρει ένα κρυμμένο διαμάντι που είχατε ξεχάσει. που θέλατε να ακούσετε κι όμως με στην καθημερινότητα το ξεχάσατε.

στο δισκοπωλείο αυτό ανακάλυψα κι ένα δωρεάν έντυπο. κάτι σαν την athens voice μόνο που είναι για όλη την πελοπόννησο και το οποίο λέγεται στην πρίζα κι έχει και τον εξής διαδικτυακό τόπο.


δυστυχώς μετά από πολύ κόπο και πάλι δεν φαίνεται το post όπως θα ήθελα... :-(

παρόλα αυτά πιστεύω να σας άρεσε :-)

1 σχόλιο:

FeNic είπε...

Αχ! Ναυπλιο!!!
Εχουμε πάει απειρα σαββατοκυριακα και παντα θα είναι προορισμος!!
Μαλιστα, μια ευκαιρια ζητάμε να τα μαζεψουμε ολα απο το κολαστηριο της Αθηνας και να εγκατασταθουμε εκει...
Ολα μια ιδεα ειναι τελικα!